Lapin vaellus 2023

Nyt on aika ilmoittautua Hydepakin Lapin vaellukselle 26.8.-3.9.2023! Suuntaamme Kaldoaivin erämaahan sekä Norjan puolelle Varangin niemimaalle, jossa vaellamme noin 3 – 7 hengen ryhmissä.

Järjestäjät muodostavat ryhmät hyvissä ajoin ennen vaellusta esimerkiksi aiemman vaelluskokemuksen ja päivämatkatoiveiden pohjalta, ja jokainen ryhmä suunnittelee ruokansa ja vaellusreittinsä itse. Ennen vaellusta pidetään vaelluskokous, jossa ryhmät voivat kysellä mitä tahansa vaellukseen liittyvää, ja esitellä reittisuunnitelmiaan. Kaldoaivissa ja Varangissa on hyvin vähän polkuja, joten vaeltaminen tapahtuu kartan avulla suunnistaen. Järjestäjät huolehtivat, että jokaisessa ryhmässä on tarpeeksi suunnistuskokemusta.

Kuljemme vaellukselle tilausbussilla, joka lähtee lauantainaamuna 26.8. kuuden aikaan Oulusta. Osallistujat saapuvat omatoimisesti ja -kustanteisesti Ouluun. Vaelluksen whatsapp-ryhmässä voi sopia esimerkiksi yhteisten yöjunahyttien ostamisesta (linkki ryhmään on ilmoittautumislomakkeessa). Paluubussi lähtee Varangin niemimaalta aikaisin lauantaiaamuna 2.9. Pysähdymme Kenestuvalle saunomaan ja syömään lauantaiksi, josta jatkamme bussimatkaa yön yli Ouluun. Oulussa ollaan siis perillä 3.9. sunnuntaiaamuna.

Huom. Etelästä tulevat ja sinne palaavat. Ehdit bussikyytiin kun saavut Ouluun 25.8. lähtevällä yöjunalla ennen klo 6 lauantaina. Palaamme takaisin Ouluun 3.9. sunnuntaina n. klo 6, eli tämän jälkeen lähteviin juniin kerkeät.

Jos tarvitset vaellukselle lainaan henkilökohtaisia varusteita (esimerkiksi makuupussin tai -alustan), ota yhteyttä Teepakin varastonhoitajiin (varasto@teepakki.fi). Ryhmäkohtaiset varusteet, esimerkiksi teltat ja retkikeittimet, sumplitaan lähempänä vaellusta, kun vaellusryhmät on jaettu.

Pakkauslista vaellukselle: https://docs.google.com/document/d/1e1zpT4nspacN7HfvY-S9tixeKKgv0q1szWZ2E2di7Jw/edit?usp=sharing

Vaelluksen arvioitu hinta on reilu satanen, sisältäen bussikuljetuksen ja paluumatkan saunan. Lisäksi Teepakin, Hyden tai Soopan jäsenmaksun vuodelle 2023 tulee olla maksettuna ennen retkelle lähtöä. Vaelluksen hinta tarkentuu, kun osallistujamäärä on selvillä.

Vaellukselle mahtuu mukaan 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ja ilmoittautuminen on auki 26.7. asti, tai kunnes paikkoja ei enää ole jäljellä. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä. Ilmoittautuminen on mahdollista perua ilmoittautumisajan päättymiseen saakka, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova. Sairastapauksissa maksu palautetaan lääkärintodistuksella.

Jos vaellukseen liittyen herää mitään kysyttävää, ole yhteydessä sähköpostilla pihla.toivanen@hydepakki.fi tai iida-liisa.kuokka@hydepakki.fi

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen viikko syksyisessä erämaassa!

Vaellusterveisin,
Hydepakin Lapin vaelluksen järjestäjät